Επιστροφή
Ποιοι Είμαστε
Σωμ. Απελαθέντων
Διοίκηση
Η Έδρα μας
Η Πόλη μας
Εκδηλώσεις
Δωρεές


Συνέχεια

Είσοδος Επιστροφή

Παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία τα οποία θεωρούμε μεγάλης ιστορικής σημασίας για την ίδρυση και την μέχρι σήμερα πορεία του Συλλόγου «Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών»:

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
«ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ»

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΖΑΡΒΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΚΑΠΑΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΡΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΡΤΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΦΕΡΝΑΝΔΟΣ
ΛΙΓΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΓΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΟΛΕΤΗΣ ΙΟΥΛΙΟΣ
ΣΚΑΡΜΠΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΣΙΤΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΙΤΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΑΙ

ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ

ΜΠΟΔΟΣΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

 

 

ΤΟ Α΄ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
(1964 Έτος Ιδρύσεως)

ΤΖΑΒΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Πρόεδρος)
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ
ΖΑΡΒΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΣΙΤΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞ.
ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Εξελεγκτική Επιτροπή

ΡΟΥΣΣΟΣ
ΚΑΛΛΙΑΔΗΣ
ΒΕΡΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
 

ΚΟΣΜΕΤΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ
Λεωφόρος Ηρακλείου 476, Νέο Ηράκλειο

Το κτίριο αποτελείται από 33 αυτοτελή διαμερίσματα και δημιουργήθηκε από τον απελαθέντα εκ Τουρκίας, ζάμπλουτο Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία Κίμωνα Κοσμέτο, από τους κυριότερους μετόχους των «Αλευρόμυλων Ανατολής» καθώς και άλλων Κωνσταντινουπολιτών.  Η λειτουργία του Κοσμετείου δεν επιβαρύνει την ομογένεια καθώς τα έξοδα για τη θέρμανση, τον ηλεκτρισμό και την υδροδότηση του κτιρίου εξασφαλίζονται από τη δωρεά του αειμνήστου Κοσμέτου ενώ η καθημερινή διατροφή των διαμενόντων στο κτίριο εξασφαλίζεται από το συσσίτιο της ενορίας.

Ο Σύλλογος «Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών» έχει ενεργό ρόλο στη διοίκηση του Κοσμετείου.

ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Λεωφόρος Καποδιστρίου 17, Φιλοθέη

Το Μουσείο στεγάζεται σε οικόπεδο 1031 τ.μ. σε διόροφη μονοκατοικία η οποία αποτελέι σημαντικό δείγμα αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου με έντονη τη σφραγίδα Bauhaus.

Το ισόγειο του κτιρίου καλύπτει μία επιφάνεια 139,37 τ.μ. και ο όροφος - λόγω των εξωστών - 158,63 τ.μ.  Στο βάθος του κήπου επάρχει βοηθητικό κτίσμα το οποίο καλύπτι 40 τ.μ. περίπου.

Η αείμνηστη Ελένη Καστρίτση, ιδιοκτήτρια του ακινήτου, Πολίτισσα και η ίδια, εκτιμώντας το έργο του Συλλόγου «Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών» του κληροδότησε το κτίριο υπό τον όρο να οργανωθεί και να λειτουργήσει στους χώρους του Μουσείο αφιερωμένο σε Κωνσταντινουπολιτές και Μικρασίατες καλλιτέχνες.

Ο Σύλλογος παρέλαβε το κτίριο από τον διαχειριστή της διαθήκης το καλοκαίρι του 1993 και η τελετή έναρξης της λειτουργίας του πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 1994.

Η μελέτη και η επίβλεψη για τη διαμόρφωση των χώρων, πραγματοποιήθηκε χάρη στην αφιλοκερδή προσφορά εργασίας Κωνσταντινουπολιτών αρχιτεκτόνων, ενώ τα έξοδα των εργασιών και οι προθήκες για τα εκθέματα συγκεντρώθηκαν χάρη στις προσφορές συμπολιτών μας επίσης.  Ακόμη και τα πρώτα εκθέματα συγκεντρώθηκαν χάρη στις προσφορές οι οποίες συνεχίζονται πάντα καθώς ο σκοπός του μουσείου είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και προβολή της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς της Πόλης που επί αιώνες υπήρξε η μητρόπολη του Ελληνισμού αλλά και της Μικράς Ασίας με την ποικίλη μακραίωνη παράδοση.

    

Copyright © 2002 ENOSIS CONSTANTINOUPOLITON
Last modified: April 15, 2002. For the best performance of this site we recommend that you use Microsoft Internet 5.0 Explorer or Netscape ver. 6. or later.

This page is designed and maintained by Raktivan Web Solutions ®